VNO: 900 euro erbij kost banen

De eis van vakcentrale FNV om alle werkenden er volgend jaar 900 euro bij te geven, kan volgens de werkgevers banen kosten.

Voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW zei op NPO Radio 1 dat de eis heel slecht kan uitpakken in sectoren die de crisis nog niet te boven zijn gekomen.

Detailhandel
De FNV kwam gisteren voor het eerst niet met een looneis in procenten voor 2015, maar met een eis van 900 euro contant voor alle werkenden. Zo wil de vakfederatie de inkomensverschillen verkleinen.

Onverstandig, oordeelt De Boer, want in bijvoorbeeld de detailhandel en de woonboulevards zijn de problemen nog te groot om zo’n loonsverhoging te kunnen doorvoeren. De FNV kan beter per sector afspraken maken, vindt de werkgeversvoorzitter.

Tegenvaller
Overigens blijft er netto maar zo’n 300 euro over van die looneis van 900 euro, zegt De Boer. “Dat bedrag valt dan ook tegen.”

Als de FNV wil dat iedereen er netto 900 euro bij krijgt, dan moet de werkgever 2700 euro bruto neerleggen. “In dat geval ben ik nog veel negatiever over de FNV-eis”, aldus De Boer.

 

Bron: NOS

Adresgegevens

SV Land
RΓΆntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief